Εγγραφή News Letters
|
Εκθέσεις
4η Έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς
Ημερομηνία έναρξης: 12/03/2010
Ημερομηνία λήξης: 14/03/2010
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΚΑΤΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
4Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ
4η Έκθεση ελαιολάδου και ελιάς
Ο σημαντικότερος θεσμός για τα εθνικά μας προϊόντα Ελαιόλαδο και Ελιά ανοίγει το 2010 τις πύλες του στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ, στον Πειραιά, στις 12, 13 και 14 Μαρτίου Η διοργάνωση έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων του κλάδου, που ανταποκρίνονται με τη δυναμική τους παρουσία στο κάλεσμα.
Ο θεσμός αναπτύσσεται με μεγάλη αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων επαγγελματιών και εταιριών, που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης του ελαιολάδου και της ελιάς σε συνάρτηση με την υψηλότατη επισκεψιμότητα που έφτασε τις 15.000 επισκεπτών. Οι εκθέτες μας, που πολλαπλασιάστηκαν από τις προηγούμενες χρονιές, δίνουν και φέτος το δυναμικό παρόν στο μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας.
Η έκθεση που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες του χώρου
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την πλευρά των εκθετών, η έκθεση του 2010 παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε δύο επίπεδα.
Α επίπεδο: Ισόγειο Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ με θεματολογία την τεχνολογία. Περιλαμβάνει τα ελαιουργικά μηχανήματα, τους εξοπλισμούς τυποποίησης και επεξεργασίας και τις νέες τεχνολογίες παραγωγής.
Β Επίπεδο: 1ος Όροφος Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ με θεματολογία τα ελαιοκομικά προϊόντα Περιλαμβάνει τις εταιρίες τυποποίησης και διάθεσης ελαιολάδου, ελιάς και λοιπών προϊόντων καθώς και τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στην προβολή και προστασία του προϊόντος και του καταναλωτή.
Η διοργάνωση της 4ης Έκθεσης Ελαιολάδου και Ελιάς σκοπό έχει:
o Την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στα στάδια παραγωγής επεξεργασίας και διάθεσης των δύο αυτών βασικών εθνικών μας προϊόντων
o Την επισήμανση των προβλημάτων λειτουργίας των ελαιουργείων (δύο και τριών φάσεων) και των πυρηνελαιουργείων με τις προτεινόμενες λύσεις
o Την αναφορά σε συστήματα και τεχνικές επεξεργασίας του ελαιοκάρπου με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την προστασία του περιβάλλοντος
o Την εκτενή συζήτηση για το βιολογικό ελαιόλαδο, πάστα ελιάς καθώς και την σημασία των δύο αυτών προϊόντων
o Την επισήμανση όλων των παραμέτρων και παραγόντων που συνδέονται με την ακόμη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελληνικού ελαιολάδου
o Την παρουσίαση σύγχρονων τεχνικών ελέγχου της ποιότητας και την αποφυγή νοθείας του ελαιολάδου.
o Την ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν την εμπορία, τυποποίηση και εμπορία του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς και ιδιαίτερα των θεμάτων του σύγχρονο μάρκετινγκ
o Την παρουσίαση τελευταίων δεδομένων της επιστήμης σχετικά με τον ιδιαίτερο ρόλο του ελαιολάδου ως λειτουργικό τρόφιμο.
o Την ανάδειξη της διατροφικής και οικονομικής σημασίας των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων της χώρας μας ( Ελαιόλαδο- Βρώσιμη ελιά)
o Την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα Προγράμματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης στον ελαιοκομικό τομέα , αλλά και για τις αντίστοιχες υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων.
Περιλαμβάνει εκθέτες στις κατηγορίες:
o Εταιρίες ελαιουργικών μηχανημάτων o Εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου o Εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς o Εταιρίες προμήθειας γεωργικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων o Εταιρίες συσκευασίας και ετικετών ελαιοκομικών προϊόντων o Εταιρίες υγιεινής και απολύμανσης χώρων o Εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου o Εταιρίες αυτοματισμού και ιχνηλασιμότητας o Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές o Εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης λαδιού o Εταιρίες βιολογικού λαδιού και βιολογικής επιτραπέζιας ελιάς o Εταιρίες συσκευασίας και εμπορίας βρώσιμων ελιών o Φυτωριακές επιχειρήσεις o Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις o Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες o Δήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα o Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων o Ελαιοπαραγωγοί o Γενικοί Εκθέτες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τις ελιές o Γιορτές Λαδιού και Ελιάς από όλη την Ελλάδα
Συνέδριο – Ημερίδες – Στρογγυλή Τράπεζα
Για άλλη μια φορά το Συνέδριο και οι ημερίδες θα αποτελέσουν σημείο διαλόγου και ενημέρωσης. Οι γεμάτες αίθουσες με τους εκατοντάδες παραγωγούς, τυποποιητές και ελαιοτριβείς καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και την επιτυχία των συνεδρίων.
Η θεματολογία στοχεύει στις σύγχρονες και εξειδικευμένες ανάγκες των επιχειρήσεων κάνοντας προτάσεις και δίνοντας λύσεις, μέσω των εισηγήσεων, σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το συνέδριο θα κινηθεί σε τρεις άξονες:
Α. Marketing και Management στο ελαιόλαδο και την ελιά με κατεύθυνση τις εξαγωγές Β. Νέες κατευθύνσεις και μοντέλα ανάπτυξης των ελαιοτριβείων – Ολοκληρωμένες λύσεις και πρακτικές για ελαιουργούς Γ. Καινοτομίες και παραδείγματα στην αγορά ελαιολάδου και ελιάς
Στρογγυλή Τράπεζα Η στρογγυλή τράπεζα θα έχει θέμα: Οι εξαγωγές του ελαιολάδου και της ελιάς. Ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχές ειδικών από τις διεθνείς αγορές.
4Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ
Το 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του ελαιολάδου και της ελιάς
· 2ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων
· Ημερίδες για τη διατροφική αξία του Ελαιολάδου Με τη συνεργασία του mednutrition
· 1ος Διαγωνισμός μαγειρικής με τα βραβευμένα ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές Με τη συνεργασία των σχολών Le Monde
· 2ος Διαγωνισμός Κοκτέηλ με τα βραβευμένα ελαιόλαδα Με τη συνεργασία της Ένωσης Barmen Ελλάδος
· Γευσιγνωσίες ελληνικών ελαιολάδων και επιτραπέζιων ελιών
· Παρουσιάσεις εταιριών και νέων τεχνολογιών
· Εκδήλωση: Γαστρονομικός τουρισμός και ελαιόλαδο
2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ
Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς θα διεξαχθεί ο 2ος διαγωνισμός ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων. Ο 1ος Διαγωνισμός του 2008 σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής για τα ελληνικά δεδομένα με τη συμμετοχή 66 προϊόντων από όλη την Ελληνική επικράτεια Τα βραβεία που θα απονεμηθούν στο φετινό διαγωνισμό είναι: Πλατινένιο (έως 2 βραβεία), Χρυσό (έως 3), Αργυρό (έως 4), Χάλκινο (έως 5) στις δύο κύριες κατηγορίες φρουτώδους Ισχυρής και Μέσης έντασης Στις εταιρίες που συμμετέχουν στην Έκθεση παρέχεται έκπτωση 30% για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό Τα βραβευμένα ελαιόλαδα: · θα φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του βραβείου · θα λάβουν δωρεάν προβολή για 2 χρόνια στην ιστοσελίδα www.greekolive.org · θα χρησιμοποιούνται και θα προωθούνται σε διαγωνισμούς μαγείρων και διεθνών events γευσιγνωσίας
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2010
Πρόεδρος: Μανούσος Μανουσάκης, Σκηνοθέτης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Μέλη: Σταύρος Μαρκάτος, Αντινομάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Νομαρχίας Πειραιά Κώστας Μήτσης, Γεωπόνος, Ειδικός Σύμβουλος ΕΟΣΣ Ειρήνη Ψαχούλια, Εκπρόσωπος ΕΟΣΣ, Υπεύθυνη Έκθεσης Έφη Χυδεριώτου, Γεωπόνος ΕΟΣΣ, Υπεύθυνη Προγραμματισμού Χριστίνα Λεοντίδου, Κοινωνιολόγος ΕΟΣΣ, Υπεύθυνη Συνεδρίου Eυάγγελος Βαλιώτης, Δήμαρχος Οινούντος Λακωνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντινομάρχης Μεσσηνίας Σαράντος Καπετανάκης, Αντιδήμαρχος Οινούντος Λακωνίας Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος ΠΕΜΕΤΕ Στάθης Πανάγου, Λέκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Παπαχριστόπουλος, Χημικός Μηχανικός Νίκος Τρικαλίτης, Οικονομολόγος Νίκος Κόκκας, Μηχανολόγος
Νία Κομπορόζου, Δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας, Δημοσιογράφος Νικόλαος Λύτρας, Δημοσιογράφος
0
|
Αναζήτηση
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
|
© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved. |