Εγγραφή News Letters
e-mail:

Εκθέσεις
2o Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού
Ημερομηνία έναρξης: 16/10/2009 Ημερομηνία λήξης: 18/10/2009

 

 

2ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού

16, 17, 18 Οκτωβρίου 2009

Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ

Ακτή Μιαούλη 10 - Πειραιάς



ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ




ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ






ΧΟΡΗΓΟΙ




ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ







ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ





ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ







ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ








ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΓΕΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ








ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ






ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ο τομέας της κτηνοτροφίας στη χώρα μας είναι στενά συνδεδεμένος με την ελληνική ύπαιθρο, με τους ανθρώπους της, με την ίδια την κοινωνική οργάνωσή της. Τα παραδοσιακά προϊόντα της ζωικής παραγωγής, με πρώτα το γάλα, τα τυροκομικά και το κρέας, αποτελούν έναν ανεκτίμητο διατροφικό θησαυρό, λόγω της ποιότητάς τους, της διατροφικής αξίας τους, αλλά και της γαστρονομικής υπεροχής τους.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι, πέραν της φέτας η οποία είναι διεθνώς γνωστή και το όνομά της είναι πλέον κατοχυρωμένο ως αποκλειστικά ελληνικό, είκοσι ακόμα ελληνικά τυριά είναι κατοχυρωμένα ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως.

 

Οι δυνατότητες της Ελλάδας να παράγει ζωικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε μεγάλες ποσότητες και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών, είναι μεγάλες, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα αξιοποιηθεί κατάλληλα η γεωγραφική διαμόρφωση της χώρας και η σύγχρονη τεχνολογία.

 

Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα καλύπτει το 27% στο ισοζύγιο της αγροτικής μας παραγωγής σε αντίθεση με τη φυτική παραγωγή που καλύπτει το 70%. Η αναλογία αυτή αποτελεί μια δυσμενή στρέβλωση, δεδομένου ότι στα περισσότερα γεωργικά προϊόντα υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης (παράγουμε πολύ περισσότερο από ότι μπορούμε να προωθήσουμε στην ελληνική και στις ξένες αγορές), ενώ αντιθέτως στον τομέα των κτηνοτροφικών προϊόντων η χώρα μας εισάγει τεράστιες ποσότητες κρέατος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ισοζύγιο της  ελληνικής οικονομίας και τους έλληνες κτηνοτρόφους.

 

Παρόλα αυτά, χιλιάδες οικογένειες που ζουν στην ελληνική επαρχία έχουν ως κύριο ή αποκλειστικό επάγγελμα την κτηνοτροφία η οποία αποτελεί στην κυριολεξία τον «αιμοδότη» περιοχών που είναι άγονες, απομακρυσμένες και μειονεκτικές.

Από την άλλη, η ελληνική κτηνοτροφία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες μικρές και μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις. Ξεκινώντας από τα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα μικρά περιφερειακά τυροκομεία και καταλήγοντας στις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος, ο τομέας των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων έχει να επιδείξει αξιοζήλευτη δυναμική.



ΤΟΠΟΣ
Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Παρασκευή 16Οκτωβρίου 2009
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
16 Οκτωβρίου 2009: 12:00 – 21:00
17 Οκτωβρίου 2009: 10:00 – 21:00
18 Οκτωβρίου 2009: 10:00 – 20:00


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

 

Αντώνιος Κολιόπουλος

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού
Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού

 

Με εφόδια την εμπειρία από το επιτυχημένο 1ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, αλλά και τις πλείστες των εκδηλώσεων που αφορούν στα εθνικά γεωργικά μας προϊόντα, προχωρούμε μαζί με τον ΕΛΟΓΑΚ τον προσεχή Οκτώβριο στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού.

Το Φεστιβάλ αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των επιχειρήσεων, διακινητών, επιστημόνων και όλων όσοι εμπλέκονται στη χώρα μας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Οι στόχοι για το 2ο Φεστιβάλ έχουν μπει πιο ψηλά και προσβλέπουμε στην καθολική συμμετοχή του κλάδου για την προώθηση των προϊόντων του και για την κατάθεση προβληματισμών και προτάσεων που θα βοηθήσουν στην επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που τον απασχολούν.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία

 

 

 

 

 

Πολυνείκης Φάσσας

Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού
Γάλακτος & Κρέατος

Η επιτυχία της διοργάνωσης του πρώτου φεστιβάλ, η πλήρης αποδοχή και ευρύτατη συμμετοχή από τους ασχολούμενους με το γάλα και τα τυριά ανθρώπους, δημιούργησε τις προϋποθέσεις της καθιέρωσης και της επανάληψης της προσπάθειας.

Το φετινό δεύτερο φεστιβάλ ελληνικού γάλακτος και τυριού διοργανώνεται μια χρονιά που η Ελληνική κτηνοτροφία περνάει δύσκολες στιγμές, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, και πιστεύουμε ότι η ποικιλία των θεμάτων του συνεδρίου και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα κινήσουν το ενδιαφέρον για περισσότερες συμμετοχές και περισσότερους επισκέπτες.

 Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί και να επιβεβαιωθεί η κορυφαία ποιότητα των τυριών του Ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του, οι δε καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την απαράμιλλη γεύση και αγνότητα των παραδοσιακών μας προϊόντων και να επιβεβαιώσουν την εδραιωμένη αντίληψη στον Έλληνα καταναλωτή της ανωτερότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάζονται από ‘’Ελληνικό γάλα’’.                                                  

 

 

 

 

 

 

 



ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου προβάλλοντας τα προϊόντα τους, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες τυροκομίας. Να αναδείξει τον πλούτο και την αξία των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, να φέρει σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που παράγονται τα εκλεκτά αυτά προϊόντα, να αναβαθμίσει την εμπορική δυναμική τους και να δώσει δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής τους.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ & ΤΟ ΤΥΡΙ


Η 2η Έκθεση για το γάλα και το τυρί έχει σκοπό να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του χώρου και στο κοινό αγνά και υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και νέες τεχνολογίες.



ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

*        Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

*        Εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος

*        Τυροκομεία

*        Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γιαούρτης

*        Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών μηχανημάτων

*        Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης

*        Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το τυρί και το γάλα

*        Επιχειρήσεις και εταιρίες Παραγωγής βιολογικού τυριού και γάλακτος

*        Κάθε είδους εταιρία που σχετίζεται με το γάλα και το τυρί

*        Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος

*        Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η κτηνοτροφία

*        Δημόσιοι οργανισμοί, Επιμελητήρια,  Νομαρχίες και Περιφέρειες



ΚΑΤΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

 



 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Αιγοπροβατοτροφία στην Ευρώπη και  στην Ελλάδα: Προβλήματα και τάσεις

 

·         Κοινοτική νομοθεσία, προβλήματα τάσεις και  προοπτικές

·         Κτηνοτροφία στην  Ευρώπη: εξελίξεις, τάσεις, προοπτικές

·         Υγιεινή και ποιότητα προϊόντων

·         Η συμβολή της διατροφής στην  παραγωγή προϊόντων ποιότητας

·         Φυλές αιγοπροβάτων για την παραγωγή και κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων

·         Βιολογική αιγοπροβατοτροφία: Ποιότητα και μοναδικότητα. Βιολογικά προϊόντα – βιολογικό τυρί

·         Χαρακτηριστικά γάλακτος βιολογικών εκτροφών

·         Το γίδινο γάλα ως τρόφιμο με ιδιαίτερες διατροφικές και ιατρογενείς ιδιότητες

·          Ίδρυση και λειτουργία οικιακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής τυριών φάρμας

·          Προϋποθέσεις και διαδικασίες κατοχύρωσης και καταχώρισης νέων ονομασιών  ΠΟΠ και ΠΓΕ  στα γαλακτοκομικά

·         Καινοτόμες πρωτοβουλίες και κτηνοτροφία. Πιθανότητες και προοπτικές επιτυχίας στην Ελληνική και διεθνή αγορά

·          Παγκόσμια αγορά - Δίκτυα πώλησης γαλακτοκομικών  προϊόντων

·          Η ευζωία ως παράγοντες ποιοτικής παραγωγής προϊόντων Τυποποίηση

·         Έλεγχος και πιστοποίηση προϊόντων

·          Μarketing και ανταγωνιστικότητα γαλακτοκομίας προϊόντων

·          Αγροτουρισμός και αειφόρος τοπική ανάπτυξη: τάσεις, προοπτικές. Οικονομικά χαρακτηριστικά

·          Marketing plan Αγροτουριστικής περιοχής.

·          Τοπικά προϊόντα: Η άλλη διάσταση της ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού

·          Ίδρυση και λειτουργία οικιακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής τυριών φάρμας με δυνατότητες αγροτουριστικής αξιοποίησης

·          Εναλλακτικές μορφές αξιοποίησης ορεινών και ημιορεινών περιοχών: Η επίδραση περιβάλλοντος και ανθρώπινου δυναμικού




ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ

 

Πρόεδρος

Ιωάννης Κανδαράκης, Αν. Καθηγ. Τεχνολογίας Γάλακτος του Γ.Π.Α, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

 

Μέλη

Εμμ. Ανυφαντάκης, Πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος, Ομοτ. Καθ. Γαλακτοκομίας  Γ.Π.Α

Νικ. Βάγιας, Δ/ντης Ανάπτυξης ΟΠΕΓΕΠ – AGROCERT

Δέσ. Βασιλειάδου,  Καθηγ. Μικροβιολογίας Τροφίμων  Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ανδρ. Γεωργούδης, Καθηγ. Γενετικής Βελτίωσης Ζώων  Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Στ. Δεληγιώργης, Καθηγ. Ζωοτεχνίας του Γ.Π.Α

Αντ. Ζαμπέλας, Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Αν.  Καθ. Διατροφής του  Γ.Π.Α

Στ. Καμιναρίδης, Αν. Καθηγ. Τεχνολογίας Γάλακτος του Γ.Π.Α

Μ. Κατσιάρη, Δ/ντρια του Ινστιτούτου Γάλακτος Ιωαννίνων  ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε

Σπυρ. Κυριάκης, Πρόεδρος ΕΘΙΑΓΕ Ομ.  Καθηγ.Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

Θεόφ. Μασούρας, Λέκτορας Τεχν. Γάλακτος και Προϊόντων  του Γ.Π.Α

Ευτυχία Ξυλούρη, Αν. Καθηγ. Υγιεινής Αγροτικών Ζώων  του Γ.Π.Α

Δ. Παπαγεωργίου, Καθηγ. Υγιεινής και Τεχν. Γάλακτος και Προϊόντων του  Κτηνιατρικής  Σχολής Α.Π.Θ.

Ιωάννα Παππά, Προϊστ. Τμήματος Αξιοποίησης Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων του Υπ.Α.Α.Τ.

Αν. Πολυχρονιάδου, Ομ. Καθηγ.Τεχνολ. Γάλακτος  Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Σπυρίδων Ραμαντάνης, Αντ/δρος ΕΦΕΤ,  Καθηγ. Τμήματος Τεχν. Τροφίμων Τ.Ε.Ι Αθήνας

Πολ. Φάσσας, Πρόεδρος ΕΛΟΓΑΚ

Κώσ. Φεγγερός, Kαθηγ. Διατροφής Ζώων του Γ.Π.Α.





ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Παράλληλα με την Έκθεση και τις εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα δρώμενα στο Φεστιβάλ που αφορούν τους επισκέπτες, ιδιώτες και φορείς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία επιπλέον να γνωρίσουν την κλασσική μέθοδο παραγωγής τυριού και λοιπών  γαλακτοκομικών  προϊόντων, να δουν μηχανήματα νέας τεχνολογίας παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά και εδέσματα με βάση τα παραγόμενα προϊόντα από όλες τις περιοχές τις Ελλάδας.

 

*                     Παρουσιάσεις εταιριών

*                     Παρουσιάσεις Επιμελητηρίων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

*                     Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται από γαλακτοκομικά προϊόντα των εκθετών

*                     Γευσιγνωσίες τυριών

*                     Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωριμία με το γάλα και τα προϊόντα του»

 

 

 

 

Παράλληλα, θα υπάρχουν καθημερινά εκδηλώσεις από όλη την Ελλάδα και video wall που θα προβάλλουν σχετικά ντοκιμαντέρ για τη συμβολή του ελληνικού γάλακτος και τυριού στην υγιεινή και μεσογειακή διατροφή, ώστε να ενημερώνεται ο επισκέπτης για το ρόλο του στην οικονομία  της χώρας μας και τη συμβολή του στην ποιότητα ζωής.

 

 

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ

 

 

Στo πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Γάλακτος & Τυριού, που οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Δ.Π.Α.), 16 – 18  Οκτωβρίου 2009 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ, θα πραγματοποιηθεί  ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών.

 

Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:

·         Την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυροκομείων στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.

·         Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών.

·         Ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.λπ.).

 

Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός  οργανώνεται  για δεύτερη  φορά, από το αρμόδιο τμήμα του ΕΔΠΑ  και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν  από την κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από διεθνούς φήμης σεφ, που θα φθάσουν στη χώρα μας ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από χώρες της Ευρώπης. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Τα τυριά που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 17/10/09.

Έχουμε την πεποίθηση ότι ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών 2009, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, τα οποία δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό  διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.

 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους κωδικούς που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να σας φέρουν διακρίσεις.

 

Η συμβολική τιμή συμμετοχής κάθε κωδικού σας στο διαγωνισμό είναι 126 € πλέον ΦΠΑ 19 %.

 

Για κάθε συμμετοχή θα πρέπει, εκτός από το αντίστοιχο ποσό, να αποστείλετε συμπληρωμένη και τη φόρμα που σας επισυνάπτουμε.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με τελικό νικητή το ελληνικό τυρί!

 

Με εκτίμηση,

 

Κώστας Μήτσης                                                   Έφη Χυδεριώτου

Γεωπόνος, Ειδικός Σύμβουλος ΕΔΠΑ                                   Γεωπόνος ΕΔΠΑ

2103610265, 6972972957                                               2103622205, 6974009585



ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ


1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

5 – 6 – 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 5-6-7 Οκτωβρίου 2007. Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνδιοργανωτές ήταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος, η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εργαστήριο Γαλακτοκομίας και ο ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ – Γαλακτοκομικό ΤΕΕ Ιωαννίνων.

Το Φεστιβάλ περιελάμβανε έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, συνέδριο που αφορούσε στην προστασία και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής τυροκομίας και γαλακτοκομίας, αναπαράσταση τυροκόμισης από τυροκομείο που είχε στηθεί στο χώρο, τον 1ο διαγωνισμό ελληνικών τυριών στη χώρα μας και πλήθος εκδηλώσεων και ημερίδων που είχαν ως στόχο την ενημέρωση, αφενός μεν των καταναλωτών για την ποιότητα και την ασφάλεια των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, αφετέρου δε των επαγγελματιών του χώρου για τα νέα προϊόντα της γαλακτοκομίας, των μηχανημάτων καθώς και των τεχνικών παραγωγής.

Είναι αξιοσημείωτη η παρουσία πλήθους εκθετών, κυρίως τυροκόμων, από όλη την επικράτεια που παρουσίασαν τα προϊόντα τους για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, δίνοντάς του την ευκαιρία να γνωρίσει τόσο την ποιότητα και την αγνότητά τους, όσο και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν. 

Η ποιότητα αυτή αναδείχθηκε και στο διαγωνισμό ελληνικών τυριών όπου βραβεύτηκαν με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο βραβείο γεύσης 38 ελληνικά τυριά από τα 142 που συμμετείχαν.

Το φεστιβάλ γάλακτος και τυριού έλαβε ιδιαίτερα ικανοποιητικές κριτικές από όσους το επισκέφθηκαν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 8.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και γνώρισαν τα ελληνικά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Απλοί καταναλωτές, κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι, εμπορικοί επισκέπτες, νομάρχες, πρόεδροι επιμελητηρίων, πρέσβεις, πρόξενοι, πρόεδροι οργανισμών, γενικοί γραμματείς υπουργείων και πολλοί άλλοι επίσημοι παραβρέθηκαν και τόνισαν τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης.

Οι πύλες του Φεστιβάλ έκλεισαν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το βράδυ με την ικανοποίηση των διοργανωτών χαραγμένη στο πρόσωπό τους δίνοντας ραντεβού για το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού τον Οκτώβρη του 2009.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.