Εγγραφή News Letters
e-mail:

Εκθέσεις
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Ημερομηνία έναρξης: 14/12/2007 Ημερομηνία λήξης: 16/12/2007

Γενικές Πληροφορίες

Γενικές Πληροφορίες
2008012717461070087_image001

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

14, 15, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

 

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

 

Αφιερωμένο στους 25.000 Έλληνες μελισσοκόμους, τυποποιητές και παραγωγούς προϊόντων μέλισσας




ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

2008012717461070087_image002

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

2008012717461070087_image003

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

2008012717461070087_image004

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

2008012717461070087_image005

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ

2008012717461070087_image006

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ – ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το μέλι στην Ελλάδα είναι «παραδοσιακό φυσικό προϊόν». Συγκριτικά με το εισαγόμενο έχει καλύτερη γεύση, άρωμα και πυκνότητα. Ποιοτικά είναι ανώτερο λόγω μικρότερης βιομηχανικής επεξεργασίας, ενώ παράγεται από τις ελληνικές μέλισσες οι οποίες είναι αυτές που προσφέρουν στην επικονίαση και τη διατήρηση της ελληνικής φύσης.

25.000 είναι σήμερα οι μελισσοκόμοι στη χώρα μας. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου και οι συνεταιρισμοί έχουν μία ιστορία δεκαετιών στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Mία από τις βασικότερες προτεραιότητές τους ήταν οι εξαγωγές ποιοτικού προϊόντος. Οι εταιρίες αυτές έχουν άμεση διασύνδεση με τον μελισσοκόμο, την πολιτεία και ιδιαίτερα με τους ερευνητικούς φορείς. Η δέσμευση όλων είναι το ελληνικό μέλι, με ευθύνη και ασφάλεια, μέσα σε πρακτικές συσκευασίες να φθάνει σε όλον τον κόσμο και να εκπροσωπείται σε διεθνές επίπεδο με τις καλύτερες ποιότητές του.

Η διοργάνωση της Έκθεσης για το ελληνικό μέλι και τα προϊόντα μέλισσας έχει σκοπό να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν στο κοινό αγνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα της ελληνικής μελισσοκομίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πολιτεία των μελισσών και να συμμετάσχουν στη διαδικασία του παραδοσιακού τρύγου που θα λειτουργεί στο χώρο, να έρθουν σε επαφή με μελισσοκομικά προϊόντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, να δοκιμάσουν σπάνιες γεύσεις και να γνωρίσουν τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα του κλάδου.

Ταυτόχρονα, μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου θα αναδείξουν τον «πολιτισμό της υπαίθρου» και τη σχέση του με τη μελισσοκομία ενώ στο συνέδριο για το μέλι και τα μελισσοκομικά προϊόντα, με συμμετοχή εξειδικευμένων εισηγητών και επιστημόνων, θα αναλυθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κλάδο και την ανάπτυξή του.

Το 3ήμερο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας θα αναδείξει και θα προβάλλει το ελληνικό μέλι και τα προϊόντα μέλισσας καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τηλ.: 210 3610968 – 210 3610568
Fax: 2103392461
Email: info@edpa.gr

Επιτροπές


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανδρέας Θρασυβούλου,

Καθηγητής Μελισσοκομίας Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Πασχάλης Χαριζάνης,

Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεώργιος Πίττας,

Αντιπρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Μελιού και λοιπών προϊόντων Κυψέλης

Δημήτρης Τσέλιος,

Διευθυντής Ινστιτούτου Μελισσοκομίας ΕΘΙΑΓΕ

Σοφία Γούναρη,

Ερευνήτρια Μελισσοκομίας ΕΘΙΑΓΕ

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος

Ιωσήφ Μανίκης,

Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Μελιού και λοιπών προϊόντων Κυψέλης

Γεράσιμος Κράγιας,

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Μέλη

Κώστας Μήτσης,

Γεωπόνος – Ειδικός σύμβουλος ΕΔΠΑ

Ειρήνη Ψαχούλια,

Εκπρόσωπος ΕΔΠΑ, Υπεύθυνη Έκθεσης

Ελένη Πετρίτση,

Υπεύθυνη Προγραμματισμού

Νίκος Τρικαλίτης,

Οικονομολόγος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΕΟΣΣ

Στάθης Παπαχριστόπουλος,

Χημικός Μηχανικός, Εκπρόσωπος ΕΟΣΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νία Κομπορόζου,

Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.

Κατερίνα Δρόσου,

Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων

Κανέλλα Παπασιδέρη,

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

 

Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Σήμερα, το μέλι έχει καθιερωθεί μαζί με μια σειρά άλλων προϊόντων στη Μεσογειακή Δίαιτα, η οποία αναγνωρίζεται από τους επιστήμονες σε διεθνές επίπεδο ως παράγοντας υγείας και μακροζωίας.

H Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη πυκνότητα μελισσιών ανά μονάδα εδάφους σε όλη την Ευρώπη. Ετήσια παράγονται 12.000 τόνοι μέλι. Το 60-70% από αυτό προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις (μέλι δάσους) και το υπόλοιπο από άνθη (ανθόμελο). Η μεγαλύτερη παραγωγή από το μέλι δάσους είναι το πευκόμελο, το μέλι ελάτης και το μέλι βαλανιδιάς. Τα μέλια αυτά δεν κρυσταλλώνουν και έχουν υψηλή θρεπτική αξία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο κλπ). Στα ανθόμελα κατατάσσονται αμιγείς κατηγορίες όπως το φημισμένο μέλι θυμαριού, τα γεμάτα με άρωμα μέλια πορτοκαλιάς, ερείκης, καστανιάς, το πλούσιο σε αντιβακτηριακές ιδιότητες μέλι από βαμβάκι και αρκετά ανθόμελα τα οποία συλλέγονται κύρια από αρωματικά φυτά της ελληνικής υπαίθρου όπως είναι η αγριορίγανη, η αγριολεβάντα, η σάλβια κ.ά.

Τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην χώρα μας χαρακτηρίζονται από ξεχωριστό άρωμα, γεύση και πυκνότητα. Σ’ αυτό συμβάλει η ελληνική φύση και το κλίμα της Ελλάδας.

Το ελληνικό μέλι έχει ταυτοποιηθεί, είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά του και μπορεί να ελεγχθεί. Η ταυτοποίηση αυτή συνοδεύεται και με σχετική νομοθεσία μετά από έγκριση της Ε.Ε.

Το ελληνικό μέλι είναι ένα προϊόν καλά μελετημένο, με προδιαγραφές και χαρακτηριστικά που μπορούν σε κάθε περίπτωση να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν. Είναι ένα προϊόν αναγνωρισμένο το οποίο μπορεί να εμπιστεύεται ο καταναλωτής.

Όλα αυτά επέβαλαν επιτακτικά να πραγματοποιηθεί το πρώτο Φεστιβάλ – Συνέδριο – Έκθεση για το ελληνικό μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας. Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αναδείξει τον πλούτο και την αξία των μελισσοκομικών προϊόντων, να φέρει σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που παράγονται τα εκλεκτά αυτά προϊόντα, να αναβαθμίσει την εμπορική δυναμική τους και να δώσει δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής τους. Κυρίως όμως, οι Οργανωτές, θέλουν να τιμήσουν τους Έλληνες μελισσοκόμους, τους Έλληνες τυποποιητές και εν γένει τους ανθρώπους που μοχθούν ώστε να βρίσκονται στο τραπέζι μας τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα.

Χαιρετισμοί

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής
Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού

Θεωρώντας τη Μελισσοκομία ως έναν από τους κλάδους που μπορεί να αποτελέσει την κορωνίδα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Είμαστε πεπεισμένοι πως τα υψηλής ποιότητας ελληνικά μελισσοκομικά προϊόντα μπορούν να κατακλύσουν την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά και να κοσμήσουν το τραπέζι όλων των καταναλωτών της υφηλίου.

Η συνέπεια και το μεράκι των Ελλήνων μελισσοκόμων και των φορέων που τους πλαισιώνουν αποτελούν τη βάση και την εγγύηση για την ανάπτυξη του κλάδου προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας θα καταστεί σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας.

 


 

Ανδρέας Θρασυβούλου
Καθηγητής Μελισσοκομίας Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας

H Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία είναι οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό μελισσιών της Ευρώπης και οι μοναδικές αυτάρκεις χώρες της Κοινότητας σε μέλι. Μάλιστα η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη πυκνότητα μελισσιών ανά μονάδα εδάφους σε όλη την Ευρώπη και μαζί με την Ισπανία τον μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών μελισσοκόμων.

Η σημαντικότερη προσφορά των μελισσών είναι η επικονίαση. Χωρίς αυτή η παραγωγή φρούτων, λαχανικών, σπόρων θα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και αρκετές μορφές ζωής θα είχανε εκλείψει.

Οι αμιγείς κατηγορίες μελιού χαρακτηρίζονται από διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, κρυσταλλώνουν με διαφορετική ταχύτητα, έχουν ξεχωριστό άρωμα και χρωματισμό και διαφορετική θρεπτική αξία. Οι πληροφορίες αυτές είναι ελάχιστα γνωστές στους καταναλωτές. Ελάχιστα γνωστές είναι επίσης οι ιδιότητες και η διατροφική τους αξία των άλλων προϊόντων της μέλισσας, της γύρης, της πρόπολης, του κεριού, του βασιλικού πολτού και του δηλητηρίου της μέλισσας. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το Φεστιβάλ μελιού όπου οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προϊόντα της μέλισσας, να ακούσουν τις απόψεις των ειδικών να τα δοκιμάσουν ακόμα και να αγοράσουν απευθείας από τον παραγωγό αγνά προϊόντα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δούνε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από κοντά τις μέλισσες, και να παρακολουθήσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του μελιού από τις κηρήθρες.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ μελιού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ενημέρωση του καταναλωτή ο οποίος, πιστεύω, τελικά θα εκτιμήσει τη μεγάλη σημασία που μπορούν να παίξουν τα προϊόντα της μέλισσας στην καθημερινή σωστή διατροφή του.

 


 

Ιωσήφ Μανίκης
Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού
και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης

Η μελισσοκομία είναι ένας μικρός κλάδος με ξεχωριστή σημασία, τόσο για τα προϊόντα, τα οποία παράγονται από αυτή, όσο και για τη συμβολή της στην ισορροπία του οικοσυστήματος. Το μέλι είναι ένα προϊόν απόλυτα φυσικό, με τεράστια αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό και ευρύ φάσμα χρήσεων σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής.

Το ελληνικό μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα, που, στη σύγχρονη εμπορική εποχή, συνδυάζουν την ποιότητα με την παράδοση. Παράγεται από ανθρώπους, που ασχολούνται με τη μελισσοκομία με αγάπη, συνέπεια και μεράκι. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό η ελληνική μελισσοκομία ασκείται από οικογενειακή παράδοση και η «τέχνη» της μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Το μέλι είναι από τα πιο ασφαλή προϊόντα. Ο έλεγχός του είναι συνεχής, τόσο από την πλευρά των ελεγκτικών αρχών όσο και από την πλευρά του μελισσοκομικού κόσμου. Ευθύνη όλων μας είναι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ποιότητά του και να διαθέτουμε στον καταναλωτή προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Προσπάθειά μας είναι να στηρίξουμε το εθνικό αυτό προϊόν με κάθε τρόπο και να το διαφημίσουμε στην Ελλάδα και την παγκόσμια αγορά.

Ευχόμαστε η διοργάνωση του Φεστιβάλ να βοηθήσει στην προβολή των ξεχωριστών χαρακτηριστικών του ελληνικού μελιού και να αποτελέσει σημαντικό βήμα για την προώθησή του.

 

Θέματα

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ: 12.00 - 20.00 μ.μ.
Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

ΘΕΜΑΤΑ

12.30-12.50

«Δασικές πυρκαγιές. Προβλήματα και αποκατάσταση της μελισσοκομικής χλωρίδας μετά τις πυρκαγιές»

12.55-13.10

«Μέτρα αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές . Ενίσχυση της μελισσοκομίας στις καμένες περιοχές» Πασχάλης Χαριζάνης, Aναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

13.10-13.30

«Βαρροική ακαρίαση» Νίκος Παππάς, Εκδότης Μελισσοκομικής Επιθεώρησης

 13.35-13.45

«Νοσεμίαση» Ανδρέας  Θρασυβούλου, καθηγητής, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας

13.50-14.00

«Αμερικάνικη Σηψηγονία» Γεώργιος Γκόρας, Υποψήφιος Διδάκτορας, Εργαστήριο Μελισσοκομίας, Σχολή Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

14.05-14.15

«Νέες απειλές για τη μελισσοκομία»  Πασχάλης Χαριζάνης, Aναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

14.20-14.50

Διάλειμμα

14.50-15.00

«Φυσικοχημικές ιδιότητες-Χαρακτηριστικά του μελιού» Χρυσούλα  Τανανάκη, Δρ. Μελισσοκομίας, Εργαστήριο Μελισσοκομίας, Σχολή Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

15.05-15.15:

«Ασφάλεια προϊόντος» Εμμανουήλ Καραζαφείρης, Υποψήφιος Διδάκτορας Μελισσοκομίας, Εργαστήριο Μελισσοκομίας, Σχολή Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

15.20-15.30

«Ποιότητα μελιού» Ιωσήφ Μανίκης, Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης

15.35-15.55

«Κείμενη νομοθεσία για το μέλι και την άσκηση της μελισσοκομίας» Ιωσήφ Μανίκης, Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης
Γεώργιος Πίττας, Αντιπρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης

16.00-16.10

«Εντοπισμός κλεμμένων κυψελών» Σόλων Δημητρίου, Ηλεκτρολόγος

16.15-16.25

«Σύγχρονα μέσα παραγωγής & συλλογής βασιλικού πολτού» Πάτερ Καρακάσης Ευάγγελος, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος

16.25-16.55

Διάλειμμα

17.00-17.40

Κλαδικά θέματα

  •  Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης Ιωσήφ Μανίκης, Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης
  • OΜΣΕ, Παύλος Καμπούρης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΜΣΕ
  • Κοινοπραξία Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών, Στυλιανός Οικονόμου Πρόεδρος Κοινοπραξίας Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτριος Θεοχάρης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

18:00

Εγκαίνια από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό

Συμμετέχοντες

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

 

  • Εταιρίες παραγωγής μελιού
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας μελιού
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων μέλισσας
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής και επεξεργασίας κεριού
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων σηροτροφίας
  • Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού
  • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
  • Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης
  • Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού μελιού
  • Φαρμακευτικές εταιρίες
  • Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος
  • Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η μελισσοκομία
  • Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία, Επιμελητήρια, Νομαρχίες και Περιφέρειες

Παράλληλες Εκδηλώσεις

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

  • Παρουσιάσεις εταιριών
  • Παρουσιάσεις Επιμελητηρίων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται από το μέλι
  • Γευσιγνωσίες αμιγών κατηγοριών μελιού
  • Παραδοσιακός τρύγος κυψέλης. Οι μελισσοκόμοι θα επιδείξουν τον τρόπο με τον οποίο τρυγούν τα μελίσσια τους
  • Ενημέρωση καταναλωτών
  • Εξοικείωση με τις μέλισσες – ξενάγηση σε ειδικά διαμορφωμένες κυψέλες, μελισσογενειάδα κ.α.
  • Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωριμία με το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας»
  • Διαγωνισμός ζωγραφικής μελισσοκομικού θέματος για παιδιά κάτω των 12 ετών

Παράλληλα θα υπάρχουν καθημερινά εκδηλώσεις από όλη την Ελλάδα και θα προβάλλονται μέσω video wall ντοκιμαντέρ για τη συμβολή του ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας στην ελληνική οικονομία όπως επίσης και στην υγιεινή και μεσογειακή διατροφή.

Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

10.00 

Έναρξη Φεστιβάλ-Έκθεσης

12.00 

Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου για τη Μελισσοκομία (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη)

17.40

Λήξη Εργασιών Συνεδρίου

18.00

Εγκαίνια Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

 

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

10.00 - 20.00 Λειτουργία Έκθεσης

10.00-14.00

Αίθουσα Β, Ανοιχτή Συζήτηση στα ακόλουθα Θέματα:

  • Μarchalina hellenica, κν. βαμβακάδα των πεύκων. Μύθος & Πραγματικότητα:
    Συντονίζει η κα Σοφία Γούναρη
  • Bιολογική Μελισσοκομία. Ασφάλεια των προϊόντων της μέλισσας.
    Συντονίζει ο κ. Ανδρέας Θρασυβούλου

15.00

Παρουσίαση Νομού Λασιθίου  (Αίθουσα Β)

16.00

Παρουσίαση Νομού Δωδεκανήσου

18.00

Παρουσίαση Νομού Κέρκυρας (Αίθουσα Β)

19.00

Παρουσίαση Νομού Πρέβεζας  (Αίθουσα Β)

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

10.00-20.00 Λειτουργία Έκθεσης

11.00-13.00

Αίθουσα Β, Ανοιχτή Συζήτηση στα παρακάτω θέματα:

  • Θρεπτική & θεραπευτική δράση των προϊόντων της μέλισσας, μελισσοθεραπεία. Χρήσεις-Συνταγές:
    Συντονίζει ο κ.Πασχάλης Χαριζάνης
  • Το παρόν και το μέλλον του κλάδου της μελισσοκομίας. Διαχρονικότητα και Αναγκαιότητα της
    Μελισσοκομίας, ως κλάδο της αγροτικής παραγωγής για την Ελλάδα. Συντονίζει ο κ.Ιωσήφ Μανίκης

16:00

Παρουσίαση εταιρίας "Αττική - Πίττας"

 

Κάτοψη Έκθεσης

Κάτοψη Έκθεσης

Αίτηση Συμμετοχής στην Έκθεση

Αίτηση Συμμετοχής στην Έκθεση

 Πρόσκληση

Πρόσκληση

© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.