Εγγραφή News Letters
e-mail:

Διάφορα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΔΙΟΥ
Ημερομηνία έναρξης: 09/05/2008 Ημερομηνία λήξης: 11/05/2008

2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

9-10-11 ΜΑΪΟΥ 2008

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΪΟΥ

 

 

ΧΩΡΟΣ

ΩΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ Γ ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ

10:00 – 17:00

1ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων

ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ

11:30 – 15:00

«Δημιουργίες  cocktail με ελαιόλαδο και ελιά»

Παρουσίαση cocktail με πάστα μαρμελάδα από ελιά, τσίπουρο, μαστίχα, τεντούρα και χυμό λεμόνι

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

12:00 – 17:30

Συνέδριο Ελαιολάδου και Ελιάς

 

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

15:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Χοιρινές μπουκίτσες με τραχανά, ελιές και τυρί Σφέλα

Σαλάτα από Μαυρομάτικα φασόλια, σπανάκι και μίγμα βοτάνων

Καγιανά με χοιρινό λουκάνικο και ελαιόλαδο

ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ

16:00 19:00

«Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού»

Κρασί Νέστορα Chardonnay

Καπνιστός τόνος με τοματίνια, ελιά και κάπαρη

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

17:00

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Δημιουργίες με βάση το ελαιόλαδο, κρύες και ζεστές σάλτσες

Παρουσίαση βραβευμένων εστιατορίων 3ου Δ.Δ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

19:00

Εγκαίνια Έκθεσης

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 5

ΛΕΣΒΟΥ

19:30

Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση»

Δρώμενο με θέμα την ελιά και χοροί της Λέσβου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ

 

 

ΧΩΡΟΣ

ΩΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

10:00 – 14:30

Συνέδριο Ελαιολάδου και Ελιάς

ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ

11:00 – 14:00

«Δημιουργίες  cocktail με ελαιόλαδο και ελιά»

Παρασκευές με ελαιόλαδο και αλκοολούχα ποτά σε μορφή ζελέ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

11:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Κορυφές Φτέρης τηγανιτές

Κρύο πιάτο με κορυφές αγριοφυστικιάς

Κολοκυθοκεφτέδες με ανθούς από κολοκύθια

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

13:00

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Καπνιστή πέστροφα με σαλατικά εποχής και άρωμα ελαιολάδου

Σαρδέλες σωτέ με ελαιόλαδο, άγριο ρύζι και σάλτσα φρέσκιας τομάτας με ελιές και κάπαρη

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

15:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Στρουθοκάμηλος με κρούστα ελιάς, λαχανικά εποχής και φρέσκα αρωματικά βότανα

Παϊδάκια αρνιού με κρούστα βοτάνων και σάλτσα ελιάς

ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ

16:00 19:00

«Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού»

Κρασί Νέστορα Cabernet Sauvignon

Γαρίδες καπνιστές μαριναρισμένες με ελιά και καπνιστό τυρί

Μαριναρισμένος σολωμός με μαρμελάδα ελιάς

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

16:00

Παρουσίαση Εταιρείας

GR. INOX Αφοί Γκρέκη ΕΠΕ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

17:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑ & ΤΕΔΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Μπουκιές κοτόπουλου με άρωμα πορτοκαλιού και πάστα ελιάς

Χοιρινό με μερμελάδα εσπεριδοειδών και ελιές

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

18:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Παρουσίαση της ελαιοκομίας του νομού Ρεθύμνης

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

19:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Σουπιές με άγρια φαγώσιμα χόρτα, φρέσκα βότανα και άρωμα ελαιολάδου

Μακαρούνια με γραβιέρα Κρήτης, τομάτα και ελιές

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

19:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ελαιόλαδο» Συμβατικό & Βιολογικό, Βρώσιμη Ελιά – Πάστα Ελιάς – Καθηγητή Απ. Κυριτσάκη

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 17 – 19

ΦΩΚΙΔΑΣ

19:30

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Παρουσίαση Ελαιοκομικών Προϊόντων Νομού Φωκίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

20:00

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ

 

 

ΧΩΡΟΣ

ΩΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

10:00 – 11:30

Συνέδριο Ελαιολάδου και Ελιάς

ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ

11:00 – 14:30

«Δημιουργίες  cocktail με ελαιόλαδο και ελιά»

Προσφορά ελληνικού τσίπουρου σε συνδυασμό με ένα shot από τομάτα τσίλι, σκόρδο και  ελαιόλαδο

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

11:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Γαρίδες Μικρολίμανου με κύβους φέτας και άρωμα ελαιολάδου

Ντολμαδάκια θαλασσινών με σάλτσα λεμονιού και ελαιόλαδο

Μουσακάς θαλασσινών με κρούστα ελιάς

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

13:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Λαχανοντολμάδες αρνιού με αρωματικό γιαούρτι και τηγανιτές ελιές

Κεφαλογραβιέρα Εύβοιας με πουρέ από σύκα και άρωμα ελαιολάδου

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

14:00

Παρουσίαση Εταιρείας

Δ. ΚΑΛΛΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΕ: ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

15:00

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Φέτες αυγοτάραχο σε αρωματικά βότανα και vinaigrette ελαιολάδου

Αστακοουρά με αγριόρυζο και σάλτσα αγριοφράουλας

ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ

16:00 – 19:00 

«Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού»

Οίνος Ερυθρός Ξηρός Νέστορα

Ρολό μοσχαριού με καπνιστό τυρί και καυτερές ελιές

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

17:00

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ

Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων

Φιλέτο ξιφία με αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο

Μπουρεκάκια τόνου με πάστα πράσινης ελιάς και κόλιανδρο

 

 

 

Οι παρουσιάσεις πρωτότυπων γεύσεων γίνονται από τους Chef του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης:

Αχιλλέας Παπαχρήστος

Παναγιώτης Ναβρόζογλου

Θεόδωρος Κλεισούρας

Αντώνης Μαλίκης  

Παύλος Μανωλάς

 

Οι παρουσιάσεις «Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού» γίνονται από τους Chef του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης:

Μιχάλης Ντουνέτας

Παναγιώτης Κοκκάλας

Γιάννης Στανίτσας

Σίμος Ζέρβας

 

Οι δημιουργίες cocktails με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά γίνονται από τους Bartenders του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης:

Αχιλλέας Καραολάνης

Γιάννης Ορφανός

Γιάννης Ζαχόπουλος

Γιώργος Καπώνης

 

© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.