|
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΔΙΟΥ
Ημερομηνία έναρξης: 09/05/2008
Ημερομηνία λήξης: 11/05/2008
2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ
ΣΤΑΔΙΟ
ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
9-10-11
ΜΑΪΟΥ 2008
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΪΟΥ
ΧΩΡΟΣ
|
ΩΡΑ
|
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Γ ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ
|
10:00
– 17:00
|
1ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων
Ελαιολάδων
|
ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ
|
11:30
– 15:00
|
«Δημιουργίες cocktail με ελαιόλαδο και ελιά»
Παρουσίαση
cocktail
με πάστα μαρμελάδα από ελιά, τσίπουρο, μαστίχα, τεντούρα και χυμό λεμόνι
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
12:00
– 17:30
|
Συνέδριο Ελαιολάδου και Ελιάς
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
15:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Χοιρινές
μπουκίτσες με τραχανά, ελιές και τυρί Σφέλα
Σαλάτα
από Μαυρομάτικα φασόλια, σπανάκι και μίγμα βοτάνων
Καγιανά
με χοιρινό λουκάνικο και ελαιόλαδο
|
ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ
|
16:00
19:00
|
«Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού»
Κρασί
Νέστορα Chardonnay
Καπνιστός
τόνος με τοματίνια, ελιά και κάπαρη
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
17:00
|
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Δημιουργίες με βάση το ελαιόλαδο, κρύες και ζεστές σάλτσες
Παρουσίαση βραβευμένων εστιατορίων 3ου Δ.Δ.
|
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
|
19:00
|
Εγκαίνια Έκθεσης
|
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 5
ΛΕΣΒΟΥ
|
19:30
|
Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση»
Δρώμενο με θέμα την ελιά και χοροί της Λέσβου
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ
ΧΩΡΟΣ
|
ΩΡΑ
|
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
10:00
– 14:30
|
Συνέδριο Ελαιολάδου και Ελιάς
|
ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ
|
11:00
– 14:00
|
«Δημιουργίες cocktail με ελαιόλαδο και ελιά»
Παρασκευές
με ελαιόλαδο και αλκοολούχα ποτά σε μορφή ζελέ
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
11:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Κορυφές
Φτέρης τηγανιτές
Κρύο
πιάτο με κορυφές αγριοφυστικιάς
Κολοκυθοκεφτέδες
με ανθούς από κολοκύθια
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
13:00
|
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Καπνιστή
πέστροφα με σαλατικά εποχής και άρωμα ελαιολάδου
Σαρδέλες
σωτέ με ελαιόλαδο, άγριο ρύζι και σάλτσα φρέσκιας τομάτας με ελιές και κάπαρη
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
15:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Στρουθοκάμηλος
με κρούστα ελιάς, λαχανικά εποχής και φρέσκα αρωματικά βότανα
Παϊδάκια
αρνιού με κρούστα βοτάνων και σάλτσα ελιάς
|
ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ
|
16:00
19:00
|
«Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού»
Κρασί
Νέστορα Cabernet
Sauvignon
Γαρίδες
καπνιστές μαριναρισμένες με ελιά και καπνιστό τυρί
Μαριναρισμένος
σολωμός με μαρμελάδα ελιάς
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
16:00
|
Παρουσίαση Εταιρείας
GR. INOX
Αφοί Γκρέκη ΕΠΕ
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
17:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑ & ΤΕΔΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Μπουκιές
κοτόπουλου με άρωμα πορτοκαλιού και πάστα ελιάς
Χοιρινό
με μερμελάδα εσπεριδοειδών και ελιές
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
18:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Παρουσίαση της ελαιοκομίας του νομού Ρεθύμνης
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
19:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Σουπιές
με άγρια φαγώσιμα χόρτα, φρέσκα βότανα και άρωμα ελαιολάδου
Μακαρούνια
με γραβιέρα Κρήτης, τομάτα και ελιές
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
19:00
|
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ελαιόλαδο» Συμβατικό & Βιολογικό, Βρώσιμη Ελιά – Πάστα
Ελιάς – Καθηγητή Απ. Κυριτσάκη
|
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 17 – 19
ΦΩΚΙΔΑΣ
|
19:30
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Παρουσίαση Ελαιοκομικών Προϊόντων Νομού Φωκίδας
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
20:00
|
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ
ΧΩΡΟΣ
|
ΩΡΑ
|
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
10:00
– 11:30
|
Συνέδριο Ελαιολάδου και Ελιάς
|
ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ
|
11:00
– 14:30
|
«Δημιουργίες cocktail με ελαιόλαδο και ελιά»
Προσφορά ελληνικού τσίπουρου σε συνδυασμό
με ένα shot
από τομάτα τσίλι, σκόρδο και ελαιόλαδο
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
11:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Γαρίδες
Μικρολίμανου με κύβους φέτας και άρωμα ελαιολάδου
Ντολμαδάκια
θαλασσινών με σάλτσα λεμονιού και ελαιόλαδο
Μουσακάς θαλασσινών
με κρούστα ελιάς
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
13:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Λαχανοντολμάδες
αρνιού με αρωματικό γιαούρτι και τηγανιτές ελιές
Κεφαλογραβιέρα
Εύβοιας με πουρέ από σύκα και άρωμα ελαιολάδου
|
ΑΙΘΟΥΣΑ Β
|
14:00
|
Παρουσίαση Εταιρείας
Δ. ΚΑΛΛΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΕ: ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
15:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Φέτες αυγοτάραχο σε
αρωματικά βότανα και vinaigrette
ελαιολάδου
Αστακοουρά με
αγριόρυζο και σάλτσα αγριοφράουλας
|
ΦΟΥΑΓΙΕ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ
|
16:00
– 19:00
|
«Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού»
Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Νέστορα
Ρολό μοσχαριού με
καπνιστό τυρί και καυτερές ελιές
|
ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
|
17:00
|
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ
Παρουσίαση πρωτότυπων γεύσεων
Φιλέτο ξιφία με
αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο
Μπουρεκάκια τόνου
με πάστα πράσινης ελιάς και κόλιανδρο
|
Οι παρουσιάσεις πρωτότυπων
γεύσεων γίνονται από τους Chef του
Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης:
Αχιλλέας Παπαχρήστος
Παναγιώτης Ναβρόζογλου
Θεόδωρος Κλεισούρας
Αντώνης Μαλίκης
Παύλος Μανωλάς
Οι παρουσιάσεις «Γεύσεις λαδιού – Άρωμα κρασιού» γίνονται
από τους Chef του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης:
Μιχάλης Ντουνέτας
Παναγιώτης Κοκκάλας
Γιάννης Στανίτσας
Σίμος Ζέρβας
Οι δημιουργίες cocktails με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά γίνονται από τους Bartenders του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης:
Αχιλλέας Καραολάνης
Γιάννης Ορφανός
Γιάννης Ζαχόπουλος
Γιώργος Καπώνης
|
|
|
|
|